Forum psychologiczne dotyczące zaburzeń odżywiania oraz innych zaburzeń psychicznych.
Strony: 1
Ale w 2005 roku nawrót choroby, tracąc jedną trzecią swojej wagi ciała w ciągu sześciu miesięcy. Wzięła od 19 miesięcy z pracy jako lekarza izby przyjęć na Uniwersytecie w Michigan Medical School w Ann Arbor, aby poświęcić się o uzyskanie jej życie już w porządku.
Podobnie jak wielu pacjentów z zaburzeniami odżywiania, jednak nie jest pewna co oznacza odzyskiwanie.
"Czy to znaczy" funkcjonalny? "Zapytał dr Dooley-Hash, 45. "Jestem lekarzem w naprawdę dużej mocy instytucji, a ja publikowane w czasopismach szanowanych - Jestem funkcjonalny. Nie sądzę, funkcjonalność jest koniecznie dobry środek ".
Dr Dooley-Hash nie jest osamotniony w swojej pomyłki. Większość ekspertów zgadza się, że medyczne jedna trzecia osób z zaburzeniami pozostanie przewlekle chorych, jedna trzecia umrze z ich choroby, a jedna trzecia będzie odzyskać - z jednym istotnym zastrzeżeniem. Istnieje zaskakująco mało porozumienie, do jakiego "odzysk" oznacza dla osób z anoreksją.
Strony: 1